חנוכת בית בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב.
אני עובר דירה (בשכירות)עם אשתי וילדי.
האם עלי לעשות חנוכת בית בהתיחס לכך שמעבר הדירה נעשה אך ורק בשביל שלום בית ויתרה מכך זה גורם לי צער רב הדירה מרוחקת כמעט 2 קמ מבית הכנסת שמתפלל בה עשרות שנים ולא מתכוון לעבור בית כנסת. והדבר שיותר מצער אותי שילדיי הקטנים לא יוכלו לבוא איתי

תשובה:

שלום וברכה

מנהג רבים מהספרדים שאף בשכירות דירה עורכים סעודת חנוכת הבית, וכן ראוי לעשות, הנושא על פי סוד אינו סתם סעודת הודיה, אלא לחנוך את הבית בדברי קדושה, ולענין זה אין כל הבדל אם אתה שמח בכך או לא. אולם מנהג העולם שאין עורכים סעודה.

כאשר עושים סעודה ראוי שיהיה עם לחם שתהיה סעודת מצוה, בעיקר הקפידו הספרדים על קריאת קטעי הזוהר, לחנוך את הבית בתורה ובקדושה.

כדאי לחשוב טוב בענין הילדים, אינני יודע בני כמה הם, אבל בגיל מסויים מאוד חשוב שיבואו לבית הכנסת ויש הרבה בתי כנסת נחמדים וטובים.

ברכתנו ליישוב טוב!!

מקורות:

גאולי כהונה (מערכת ח אות ט) שו”ת מעשה ניסים (ח”א סי’ ער), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח”א, חנוכת הבית סעיף ו).