להעיר את האבא שיקיים מצות כיבוד הורים

שאלה:

סבי וסבתי מצד אבי הם אנשים מבוגרים שקשה להם ההליכה והם בקשו ממני להגיד לאבי שיבוא לאוספם מקניון מסויים ואבי ישן באותו זמן האם עלי להעיר את אבי על מנת שיעשה זאת ויכבד את הוריו או שאסור לי לעשות זאת מפני שעלי לכבד את אבי ולא להעירו ולכן עלי לאמר להם להמתין עד שאבי יתעורר

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאביך ישמח מאוד להתעורר ולקיים את רצון הוריו, ואם כך ודאי יש להעירו, אבל כמובן כדאי לשאול את סבא וסבתא אם להעיר אותו, יכול להיות שיחוו על שנתו ויעדיפו לקחת מונית הכל לפי הענין, אבל אם עדיין יהיו נזקקים לו ברור שישמח לקום.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1