לגלות סודי עסקי של עכו"ם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם מותר לאדם שעובד כיועץ עסקי ושחתם חוזה עם עסק של עובדי הכוכבים שלא יגלה שום דבר של העסק לאף אחד, שיעזור חבירו הקרוב אליו שפרנסתו קשה לו כברזל להתפרנס בהגדתו לו סתם שטוב למכור מוצר פלוני, שהוא הדבר המצליח של החברות עכו"ם ומדובר כשחבירו אין ביכולתו כלל להיות מתמודד רציני לחברת עכו"ם, אלא הידיעה זו יכולה לעזור לו לעשות לעצמו ולהיות פנוי ללמוד תורה ? או אולי מהצד שהבטיח וחתם חוזה אסור לו לעשות כן?

והאם נוכל לאמר שסתם לגלות למי שיכול להתמודד ולגרום נזק לחברה שחתם איתם אסור אבל כזה ליחיד שאין יכולתו מותר? וגם האם יש חילוק על מה שיכול לגלות כגון שלא יאמר מוצר פלוני מוכר טוב ותתעסק בזה אולם אם יאמר לו תדע ששוק פלוני טוב להשקיע , שזה מותר ? וגם האם יש חילוק שאם לא יכול לומר כלום שזה רק כשעוד תחת הזמן שעובד להם ובאחר כמה זמן יותר לו לומר מצד ההלכה?

ובזה מתי יד דינא דמלכותא גובר?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אינני רואה שום סיבה לזה שיהיה אסור לו לגלות שמוצר פלוני נמכר טוב .(ואין בזה משום גניבת דעת העכו"ם ראה ט"ז ור"ד קכ ס"ק יא כי אינו משקר להם ודומה להפקעת הלוואתו). .