לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גניזה בספרי כפירה

שאלה:

שלום וברכה, אני לומדת בבית ספר חילוני ויש לי ספר בספרות עם שירים של ביאליק וכל מיני ציטוטים מהתנך. (יש מקומות שמוזכר בהם שם ה'). יש לי גם חומר על בית שני מהיסטוריה וחומר מאזרחות (הלכה על מי הוא יהודי וכו'). מה עליי לעשות עם זה?

תשובה:

שלום רב

אם אכן מדובר בכפירה, הטוב ביותר הוא להפריד את דברי הקודש מהכפירה לגנוז את הקדושה ולשרוף את הכפירה, ואם אי אפשר להפריד יש לשרוף הכל יחד. אבל אם לא מדובר בכפירה [אף שהמחבר היה כופר] אפשר לגנוז הכל יחד.

מקורות:

עיין בשו”ת אגרות  משה יו”ד חלק ב’ סימן קל”ז וחלק א’ סימן קע”ב, ועיין בספר אמת ליעקב להגר”י קמנצקי זצ”ל ביו”ד סימן רפ”א הערה 199.