ייחוד בעבודה / משרד

שאלה:

לום וברכה,

אני עובדת בסביבה מעורבת (גברים ונשים) רובם אינם שומרי תורה ומצוות.
הכניסה לבניין באמצעות תג עובד בלבד וכן הכניסה לכל קומה.
רציתי לשאול האם יש בעיית ייחוד במקרים הבאים:
1. ישיבה עם גברים בחדר בו הדלת סוגרה אך לא נעולה, כל אחד יכול להיכנס. האם הדין שונה בשעות היום והלילה?
2. ישיבה עם המנהל בחדרו בדלת סגורה אך לא נעולה, רוב האנשים אינם נכנסים בלי לדפוק. האם הדין שונה בשעות היום והלילה?
3. שהייה במקום העבודה בשעות מאוחרות (אחרי שבע) – האם הדבר מותר? אם כן באיזה אופן?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי כאשר יש אפשרות שאנשים יכנסו לחדר, גם אם את יושבת עם גבר אחד אין איסור. ואף שהרוב דופקים לפני שנכנסים יש להקל משתי סיבות, האחת, יש כאלו שבכל זאת נכנסים מיד, או מקישים ופותחים, כמו המזכירה וכיוצא בזה. שנית, דעת בעל האגרות משה להקל בדיעבד שגם אם דופקים זה עדיין בכלל פתח הפתוח לרשות הרבים, כיון שהנוכחים בחדר מתביישים לא לפתוח או להגיב מיד לדופק. אבל העיקר הוא הנימוק הראשון.

בשעה מאוחרת, אם אכן לא נראה שמישהו עתיד להגיע ומבחינת הנוכחים במקום יש בעיה של ייחוד יש להחמיר. אבל אני מניח שבמשרד גדול קשה לדעת מי נמצא בחדרים הסמוכים ועשוי להכנס וכו'.

באופ עקרוני יש לעשות מה שאפשר כדי שלא להשאר בזמנים בהם צריך להסתמך על כך שמישהו עלול להכנס בשעות מאוחרות כפי שתוכלי לראות בקישורים דלהלן.

עוד על יחוד במשרד ראי כאן. וכאן.