הסרת שיער בית השחי לגברים

שאלה:

שלום וברכה.

כתוב בשו״ע יו״ד סימן קפ״ב שאם אנשים מעבירים שיער בית השחי באותו מקום אין בזה איסור. אלא שת״ח נמנעים בכל אופן.
מה זה אומר שאנשים מעבירים? צריך שכולם יעשו כך באותו מקום? או מספיק רוב? או אפילו מיעוט אנשים גם מספיק?
תודה

תשובה:

שלום רב

הנושא אינו רוב ומיעוט, אלא האם זה דבר מקובל ורגיל. אם מתוך מאה אלף איש יש ארבעים אלף איש שעושים זאת, זה ודאי דבר מקובל ולא ניתן לומר שזה מנהג של נשים, אף שהם כביכול מיעוט… כך שאינני יודע לתת אחוזים מדוייקים אבל העקרון הוא שמדובר בהנהגה מקובלת, ונראה לי שכיום לא מדובר בהנהגה מקובלת כל כך. העושים כן לדעתי הם מיעוט מבוטל.