בקבוק יין שנשבר לאחר הקנייה

שאלה:

שלום רב
קניתי יין לקידוש, ושילמתי עליו. המוכרת הניחה אותו בשקית ניילון דקה, ובטרם יצאתי מהחנות, הבקבוק נשבר לרסיסים, והיין התפזר לכל עבר על הרצפה. למזלי, לא נפצעתי, והמוכרת האדיבה נתנה לי בקבוק אחר.
האם יש לסיטואציה שקרתה לי משמעות רוחנית כלשהי?
תודה, זמירה

תשובה:

למה שיהיה לענין זה משמעות רוחנית? כל עגמת נפש שנגרמת לנו יש לה משמעות של כפרה וכו' אבל אין בענין זה שום דבר נוסף.

כמו כן, להבא כדאי להצטייד בשקית עבה וחזקה יותר…

כמובן המוכרת לא היתה חייבת לתת בקבוק נוסף,ומומלץ לבדוק אם היתה לה סמכות לעשות זאת, שלא יהיה חשש גזל מבעלי החנות.