ייחוד שני גברים עם גויה

שאלה:

שלום
האם לפי השו"ע(ס כב ס"ה) שאוסר ייחוד עם שני גברים יש מקום להקל בבית שיש מנקה גויה (יחוד דרבנן) עם שני אחים פלוס חבר שלישי?

תשובה:

שלום רב

אינני רואה דרך להקל בזה, יש לדאוג שיהיה פתח פתוח לרשות הרבים וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הדרך להתיר אולי משום שלפי הרמ"א שני גברים מתייחדים עם אשה אחת והרמ"א כותב שבלילה צריך שלוש גברים משמע ששלוש זה שמירה יתירה לכן אולי גם לשו"ע ניתן בשעת הדחק(כשאין לילדים איפה להיות בחזרתם מבית הספר והמנקה בבית) להתיר ייחוד עם שלושה גברים?
    תודה רבה