אפשר לקרוא בשניים מקרא אחד תרגום גם את רש"י?

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
אני רוצה לקרוא פעמיים את הפרשה ואז תרגום, לא פסוק אחד פעמיים ואז תרגום.
אך רציתי לדעת האם יש אפשרות שכאשר אני קורא את המקרא פעם ראשונה, אפשר לקרוא פסוק ואז אם יש רש"י עליו לקרוא את רש"י?
ומה לגבי הקריאה בפעם השניה, אם ארצה גם בפעם השניה לקרוא עם רש"י לפעמים או בכל, מותר?
ואני יודע שאחרי הפעמיים מקרא צריך גם תרגום ולא התכוונתי שרש"י במקום תרגום.

תודה רבה כבוד הרב, לילה טוב

תשובה:

שלום רב

הכי מהודר זה לקרוא גם את הרש"י, אבל כיון שרש"י אינו מפרש הכל, יש לקרוא גם את תרגום אונקלוס. ראה שו"ע סי' רפה סעי' ב.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    אך לא הבנתי במאה אחוז

    האם כך אני יכול לעשות?: לקרוא פעם אחת מקרא בלי רש"י, ובפעם השניה של המקרא עם פירוש רש"י כשיש על הפסוק, ואם אין רש"י על הפסוק אז תרגום אונקלוס על הפסוק?
    וזהו, לא צריך לקרוא גם תרגום לאחר השניים מקרא הללו?
    כי קראתי רש"י כשיש ותרגום כשאין בפעם השניה של המקרא, אז נחשב לי שיצאתי ידי חובת שניים מקרא ואחד תרגום במה שכתבתי בתגובה?

    תודה רבה כבוד הרב!