קישוט לימונדה בפלח לימון בשבת

שאלה:

שלום: האם מותר בשבת לחתוך פרוסת לימון ולשים על קצה הכוס עם לימונדה? מדובר בצורת הגשה שנותנת אפשרות (ביום חול ) לאכול את הלימון אן לסחוט אותו. לפי בחירה.

תשובה:

שלום רב

אפשר להניח כך את הלימון אבל אסור לסחוט אותו… סחיטת לימון בשבת מותרת רק לתוך מאכל ולא לתוך משקה.

הרעיון שבכך הוא שכאשר אתה סוחט לימון לכוס אתה הופך מאכל [פרי] למשקה, וזו פעולה אסורה בשבת, ואילו כאשר הוא נסחט ישירות למאכל הוא נחשב גם כן למאכל, וכיון שלא השתנה זה מותר.

ערב טוב.