טעות בברכת הא-ל הקדוש

שאלה:

שלום רב , בתפילת ערבית בברכת הא-ל הקדוש אמרתי בטעות" ברוך אתה השם מחיה" ואז מיד תיקנתי ל"ברוך אתה השם הא-ל הקדוש" ואז גם חזרתי לתחילת הברכה. האם הייתי צריך לחזור לתחילת התפילה?( בגלל שהשלוש ברכות הראשונות קשורות ) האם יצאתי ידי חובה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בעצם לא היית צריך לחזור גם על ברוך אתה ה', אלא רק מיד לומר הא-ל הקדוש, כיון שתיקנת מיד תוך כדי דיבור. בכל מקרה לא צריך לחזור לראש התפילה ויצאת ידי חובה.

ערב טוב.