התקן שבת במקרר

שאלה:

בס"ד
שלום רב
ברצוני לשאול שאלה בהמשך למה ששאלתי לפני כמה ימים.
המקרר שלנו לא עובד טוב.לפני כשנתיים שמתי התקן מהודר של משמרת השבת ב 600 שח.
התקשרתי למשמרת השבת והם אמרו לי שלא ניתן להעביר התקן שבת זה למקרר אחר.
ביקשתי מהם רשימה של המקררים שיש להם פיקוד שבת מובנה באישורם אך הוריי לא מוצאים לנכון לרכוש מקרר מהרשימה הזו. בדקתי באינטרנט וראיתי שיש הרבה סוגים של פיקודי שבת. של מכון צומת, מכון טכנולוגי להלכה של הרב הלפרין , משמרת השבת וגם בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
רציתי לשאול מה הרב ממליץ ? מה לעשות במקרה כזה שאני גרה עם הוריי והם מחליטים לקנות מקרר ללא פיקוד שבת בכלל או ללא פיקוד מהודר , האם יש מקום להקל ולפתוח מקרר בשבת כשיש פיקוד פחות מהודר או שעדיף לקנות מקרר ללא פיקוד שבת בכלל ולהתקין פיקוד שבת של משמרת השבת /בד"ץ העדה ?
חשוב לציין שאני מאוד רוצה להדר, ובוודאי שמה שקשור לשבת קודש הכי חשוב בשבילי.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הפיקוד שבת של משמרת השבת ושל העדה החרדית אני יודע בודאות שהם טובים, כיון שהם עוקפים לגמרי את החיישנים, לגבי מכון צומת לא הייתי סומך, כיון שיש להם היתרים מסוימים בענין של גרמא שאינם מקובלים על גדולי הפוסקים, ויתכן שהם משתמשים בהם בהתקן שלהם [מסתבר שכך]. לגבי הרב הלפרין, המכון תמיד היה מוסמך על ידי גדולי הפוסקים כמו הגרש"ז אויערבך, אבל אין לי ידיעה ספציפית לגבי ההתקן שלהם, אני יודע שזה נתון בויכוח. תני להורים לקנות מה שהם מוצאים לנכון, ותתקיני שוב התקן של משמרת השבת, אולי יעשו לך הנחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    אני מאוד מודה על התשובה.
    הוריי כבר קנו מקרר "שארפ מהדרין " באישור המכון של הרב הלפרין.
    האם מותר לסמוך ולהשתמש בשבת מבלי להתקין עוד התקן של משמרת השבת או שלא ?