עבודה בקמ"ג בשבת

שאלה:

כבוד הרב יש לי שאלה..האם מותר לעבוד בקמ"ג בשבת משום שהוא מפעל בטחוני?אשמח לתשובה!

תשובה:

שלום רב

כיון שלא מדובר בפעילות בטחונית שוטפת אלא במחקר ופיתוח, אין כל היתר לעבוד בשבת. אין כל נושא של פיקוח נפש מידי בענין הזה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב,

    אני חושב שהעניין הוא קצת יותר מורכב: הכור דורש תחזוקה שוטפת, 24/7 כל ימות השנה, שאם לא כן, כל תקלה קטנה עלולה לגרום לפליטת קרינה מזיקה הן לעובדים והן לתושבי אזור דימונה, ירוחם ומצפה רמון.
    אי אפשר לדעת איזה נזק תעשה קרינה כזו, גדול או קטן, אבל ודאי שאם אין השגחה מתמדת על המקום – זה עלול לקרות וזה עלול לסכן חיים של בני אדם.
    גם מאבטח אינו עוסק בפיקוח נפש ישירות כמו רופא, אלא מנסה כמה שיותר למנוע אותן.

    אם כן, מה שונה רצונו של אדם לעבוד בקמ"ג מאדם שרוצה להיות רופא? לשניהם אפשר לומר 'תעבוד במקצוע אחר כדי לא לחלל שבת', אבל מה שבטוח – בשניהם קיימת אחריות על חיי אדם, בפשטות.

    לכן, האם באמת אין כל היתר הלכתי לעבוד במקום זה בשבתות?

  2. בכל מקרה גם אתה לא מדבר על מחקר אלא פעילות מאוד מסוימת באתר, שנוגע למניעת דליפת חומרים מסוכנים, אני מניח שזו משרה מאודד מסוימת וחלקית במקום.. לגבי משרה זו יש להתייעץ באופן פרטני אינני בקי בנתונים, אבל שאר הפעילות השוטפת ודאי אסורה בשבת.