חלוקת קריאת התורה ליותר עולים

שאלה:

האם בפרשת נשא, מתי שרוצים להגדיל את מספר הנקראים לתורה, זה לא נכון לקרוא רק חלק של נשיא. מינימום לקרוא נשיא אחד, כי כמו שרצו להגיד שכל שבט שווה אתו דבר, האנלוגיה זה בן אדם הוא לא חצי בן אדם. שמעתי את זה פעם, אבל לא מוצא את זה עוד פעם. קראו לי בתורה כך, וזה מאד הפריע לי. תודה ומה לעשות

תשובה:

שלום רב

הכלל אינו מתייחס בכלל לתוכן של הקריאה, אתה בלאו הכי לא הנשיא שמקריב ואין לזה משמעות… הנושא הוא אחר, שאסור להפסיק בתוךשלושה פסוקים לסיום פרשה [פ' ס'], ולכן יש להקפיד לעצור במקום שהוא סיום פרשה, ושלא יהיה פחות משלושה פסוקים לכל עולה. ומהודר יותר ארבעה פסוקים.

מקורות:

ראה פרטי דין זה בשו"ע סי'  קלז – קלח.