חימום קציצות על ידי גוי בשביל עצמו

שאלה:

שלום. בשלו לפני שבת מספר תבשילים, ובשבת הניחו אותם לחימום על הפלטה, אולם שכחו לחמם קציצות. הפיליפינית, שאוהבת את הקציצות, מיהרה לבשל את הקציצות בגז, כלומר הדליקה אש וחיממה את הסיר. מה דין הקציצות לבני הבית? מצד אחד, הם היו מבושלים כל צרכם, וכן היא עשתה זאת בשביל עצמה. מצד שני, אולי יש כאן חשש שמא ירבה בפעם אחת, או טעם אחר לאסור? תודה!

תשובה:

שלום רב

שאלתך זו נענתה כאן ואף המשכנו בתגובות, מה התחדש? איסור שמא ירבה הוא כאשר עושים עבור חולה, מה שגוי עושה לעצמו לא שמענו שמא ירבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה. לא ראיתי שהמשכתם בתגובות, כנראה לא קיבלתי עדכון במייל לגבי זה, וגם המציאות התחדדה לי קצת יותר. תודה בכל אופן.