שתיית יין שמזג גוי

שאלה:

כבוד הרב שלום,
רציתי לדעת מה הדין בגוי כיום שמוזג יין, אך הגוי אינו דתי ולכן לא עובד ע"ז. האם היין נקרא יין נסך, או סתם יינם? ובנוסף, כיצד עלי לנהוג בסיטואציה שבה גוי לא דתי מצוי איתי בסעודה ומזג את היין? האם יותר חשוב לשמור את ההלכה, או לדאוג לא להלבין את פניו.

תשובה:

שלום רב

זה נחשב סתם יינם שאסור בהנאה ובשתייה מדרבנן [יין נסך זה כשכוונתו לעבודה זרה].

ברור שאסור לשתות, יש לעשות הכל כדי שלא להגיע למצב של בושה, אפשר לומר שלא מתחשק לשתות ועוד ועוד, אבל חלילה לעבור באיסורים!