שאלה על קידושין / ברכה ליד אישה

שאלה:

שלום רב,

זה היה לפני 7 או 8 שנים.

היינו בבית הספר . הייתי עם אנשים בכיתה. שיחקתי עם חבר )זכר( עם טבעת שלו, זרק לי וחזרתי לו ורק זה בלי כוונה. היה עימנו חברות. אני מפחד שבאופן לא מודע, נתתי לה החפץ אחר זמן. אני בכלל לא בטוח שהמקרה קרה. אני בכלל לא זוכר מסיטואציה כזאת.

לעולם, לא נתתי לבחורות משהו.

אני לא זוכר שנתתי לה שום דבר, וכן בוודאי שלא שמתי לב שהיו שם אנשים או לא באותו הזמן, או שאמרתי שום דבר.

התקשרתי בטלפון לבחורה והיא מכחישה מעל כל ספק. שאלתי לה פעמיים, והיא מכחישה על הכל. הכל זה פשוט לא קרה.

וגם התקשרתי בטלפון לחבר שלי, אמר לי שהסיטואציה הזאת לא קרה בכלל.

אלו הן המחשבות שמטרידים אותי ומונעים ממני להתפלל וללמוד כראוי בכל יום .אני באמת מבולבל, ואני ממש בלחץ.

האם יש כאן חשש לקידושין ?

תודה על תשובתך

שאלה אחרת : האם יש איזה בעיה לעשות ברכה "אשר קדשנו במצותיו וצונו…" ליד אשה או בחורה ?

תשובה:

שלום רב,

המחשבות הללו אינם צריכים להטריד אותך אין כל חשש ואתה יכול להיות רגוע. חדל מעיסוק בנושא זה לא יעזור לך לכלום.

לגבי שאלתך השניה, אתה יכול לברך ליד אישה או בחורה אם הן לבושות בצניעות.