קריאת התורה מתוך חומש

שאלה:

בוקר טוב
בשחרית שבועות שליח הציבור קרא בספר תורה אבל הוא היה קורא את רוב הפרשה מהחומש ומעט מספר התורה וניראה שלא הכין עצמו כראוי.
האם זה מותר, ואם יש מקורות.
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את הסיפור בדיוק. קריאת התורה יוצאים בה ידי חובה רק אם קוראים מספר כשר. הקריאה בטעמים אינה מעכבת, כמו כן ניתן לעיין בחומש ואחר כך לקרוא מתוך ספר התורה, אבל העיקר שבסופו של דבר הקריאה בקול עבור הציבור תהיה מתוך הספר ולא מתוך החומש. אינני מבין למה אתה רוצה מקורות, לכך שהקריאה צריכה להיות מספר תורה?? ראה בהרחבה בשלחן ערוך סי' קמג.