נטילת ידים בכלי חלוד

שאלה:

בס"ד.
שלום רב
האם מותר ליטול ידיים בבוקר ולסעודה בעזרת נטלה ממתכת שהצטברה בתוכה מעט חלודה ?
האם כאשר נוטלים ידיים בזרתה , נחשב שנטלנו ידיים כהלכה למרות החלודה ? או שיש לדאוג לנטלה חדשה ואין ליטול איתה ?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. אני מניח שהחלודה לא יורדת למים והם בודאי ראויים לשתייה. גם אם יש מעט חלודה במים וזה שוקע מותר ליטול בהם ידים, ויש שהקלו בזה אפילו לפני ששקע, ראה ילקוט יוסף סי' קס אות ב.

בהצלחה.