קריאת שמע על המיטה בישן ביום

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת. האם לומר קריאת שמע עם אני ישן ביום ומה הדין עם ישן ביום כולל לילה האם לקרוא ומה הדין לברכת המפיל? אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום רב

על השינה ביום לא אומרים קריאת שמע שעל המיטה, ראה שמנה ברורה סי' רלט ס"ק ח, את השאלה השניה לא הבנתי, הרי אי אפשר להפסיד תפילת ערבית וקריאת שמע של ערבית ולישון ברצף מהיום כל הלילה… ולמעשה גם מי שעשה כך וסומך שיעירו אותו לערבית מאוחר יותר אינו קורא קריאת שמע שעל המיטה כיון שהתחיל את שינתו ביום, ראה בצל החכמה ח"ה סי' קסו.

בהצלחה