שכן מתנגד לבניה בטענה של הסתרת נוף

שאלה:

אני גר בקומה ד' ומעונין לסגור את מרפסת הסוכה שלי שמכוסה היום עם בד יוטה עם גג קל פנל הזזה אך השכן מהקומה העליונה יש לו חלון מעלי וטוען שבאם אסגור עם גג אני יסתיר לו חלק מהכביש האם יש צדק בדבריו

תשובה:

שלום רב,

אין בטענה זו כדי לעכב אותך  (ראה שו"ת מהרלב"ח סי' מד הובא בפתחי תשובה סי' קנד סק"ח, וראה בשו"ת מהרש"ם ח"ג סי' שעו). יש חילוקים בעניין זה. אבל במקרה שלך אין לו רשות לעכב.