הזמנתי גנן שלא הגיע במועד

שאלה:

הזמנתי גנן לעבודת גננות בביתי. עברתי איתו על כל החצר והסברתי לו בפרטי פרטים על הכל. ביכמנו על מחיר כולל של 500שח. כמו כן סיכמנו שהוא יבוא ביום שלישי מכיון שפינוי גזם ביום רביעי. כל זה היה ביום שישי.
הגנן חוזר ביום שישי בצהרים עם כלי עבודה ומבקש רשות להתחיל בעבודה היום בדברים קטנים והשאר ביום שלישי כולל פינוי וניקיון כללי. הסכמתי בתנאי שלא ישאר גזם זרוק בחצר. אני יצאתי לקניות וחזרתי בשעה 2 לערך ולהפתעתי הגנן גזם את העצים כיסח את הדשא וכל זה בריפרוף ושטחי. הגרוע מכל שאת כל הגזם הליכלוך השאיר ולא אסף. התקשרתי אליו שיגיע מיד ויפנה את כל הגזם מכיון שהנכדים מגיעים וזה מסוכן והם לא יוכלו לשחק בחצר וגם מהרוח הכל יתפזר ויכנס לבית. חיכיתי עד שעה 4 וחצי והוא לא הגיע. בלית ברירה נאלצתי לאסוף את כל הגזם והליכלוך לבד עד שעה לכניסת השבת.
ביום ראשון הוא הגיע ללא הודעה מוקדמת ואמרתי לו שיבוא ביום שלישי לסיים הכל.
הוא לא הגיע וכך הכל נשאר בגינה זרוק וללא סיום העבודה. אין לי אמון בגנן.
שאלתי היא כמה לשלם לו ולהזמין גנן אחר שיסיים את העבודה? חשבתי לתת לו חצי מהסכום.
מה הרב אומר? מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אתה רשאי להזמין גנן אחר ולשלם לגנן הראשון את מה שיישאר לו אחרי שתקזז מה500 את מה ששילמת לגנן השני ואת הסכום שגנן היה מבקש בתמורה לעבודה כזאת כמה שעות לפני שבת (שו"ע שלג ).