אדם זקן לענין הגדרתו כחולה שאין בו סכנה

שאלה:

כידוע יש הלכה שקטן נחשב בשבת לחולה שאין בו סכנה (ונחלקו בשאלה עד איזה גיל נחשב הקטן לחולה שאין בו סכנה). האם ישנה הגדרה מקבילה ביחס לאדם קשיש? היינו, שהחל מגיל מסוים נחשב הוא כחולה שאין בו סכנה? תודה.

תשובה:

שלום רב

קשה מאוד לתת הגדרה של גיל, כי הכל תלוי במצבו הרפואי, לגבי תעניות כתב בשו"ת אור לציון שמגיל שמונים יש להקל הרבה יותר ולומר שהוא כבר נחשב חולה. ומכל מקום ברור שאדם חלוש שמתקשה בתפקוד ועלול יותר לחלות מחמת חולשתו וכו' הוא כבר חולה שאין בו סכנה. במקרים רבים גם מדובר באנשים שכבר נוטלים תרופות למחלות מסויימות בדרך קבע, וזה גם מצטרף לענין…

אם יש מצב ספציפי שאתה רוצה לשאול עליו תפרט יותר.