ברכות התורה למי שישן בלילה פחות מחצי שעה

שאלה:

שלום
בספר סדר היום בהלכה ובאגדה עמוד 67
כתוב, הישן על מיטתו אפילו זמן מועט ואפילו דקה אחת, בקומו חייב לברך ברכות התורה
זה אמור להיות שמי יושן לפחות חצי שעה או יותר יברך ברכות התורה אם ישן פחות מחצי שעה לא יברך ברכות התורה, לפי מה צריך חצי שעה או דקה?

תשובה:

שלום רב

כוונת הכותב שם היא כנראה כך, הכלל הוא שרק שינת קבע מפסיקה, ושינת קבע יש לה שני תנאים, שיהיה במיטה וחצי שעה לפחות, אבל אם אדם נשכב במיטתו על דעת לישון שנת קבע, ונרדם, והתעורר אחרי זמן קצר, גם כן חייב לברך, כיון שהיה בדעתו לישון שנת קבע. ראה בענין זה בהרחבה בפסקי תשובות סי' מז אות טו.

יום נעים.