פנים חדשות בשבע ברכות – בשנת אבל

שאלה:

אם אפשר לענות דחוף זה נ"מ להיום!
אני בתוך השנה על אמא. הזמינו אותי להיות פנים חדשות בשבע ברכות בפורום משפחתי קטן.
האם מותר לי ובאיזה אופן? רק לברה"מ או להכל או בכלל לא?

תשובה:

שלום רב,

אם זה לצורך השלמת מנין או לפנים חדשות מותר לך להשתתף בשמחה כמובן אם אין שם מוזיקה.

מקורות:

ראה בהגהות רע”א יו"ד סי' שצא שם לענין השלמת מנין. וראה עוד מכתב מהגרש”ז אוירבך זצ”ל בסוף הספר פני ברוך לענין פנים חדשות. ובראנ”ח המובא בכנסת הגדולה סי’ שצ”א הגהות הטור ס”ק י”ג לענין המברך את השבע ברכות.