נזקי שכנים בעקבות הרחבה

שאלה:

שלום וברכה.
אני גר משותף עם שכנים שחתמו בזמן קניית דירתם על אופציה להרחבה.
אני הרחבתי את ביתי כאשר שכנים מתחתי לא הרחיבו, וכך נוצר חלל של 2 קומות.
בחלל הזה עובר צינור הביוב שלי כשהוא חשוף, (היות והשכנים לא בנו), כעת דורש אחד השכנים לכסות את הצינור כיון שהוא מפריע בראיה וברעש.
לטענתי, הוא חתם בזמן קניית הדירה שיש לי אופציה לבנות ולהניח את הצינור, ואין זה מחובתי לכסות לו את הצינור.
שאלתי: עם מי הצדק.
נ. ב. אנחנו כנראה נתפשר איך שהוא, השאלה היא בעיקרון עם מי הצדק.

תשובה:

שלום רב,

אם אני מבין נכון, מלכתחילה לא בנית מעל חצרו הפרטית, ואם אכן כך, אין אפשרות מעיקר הדין לחייב אותך.

אבל אם אתם מתפשרים זה ברכה גדולה, הרבה יותר זול ובריא להתפשר עם השכנים מאשר לעמוד על שלך גם במקרים שאתה צודק.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    האם אין כאן "היזק ראיה" מסוג כל שהוא?
    הרי הוא הניח מיפגע ציבורי, צינור ביוב, שוודאי מפריע מאוד.
    זה לכאורה, קל וחומר מאדם שעושה רעשים לא נעימים, בביתו פנימה, ק"ו בחוץ.
    אני מכיר דירה להשכרה, ב ח צ י מהמחיר המקובל, בגלל בעיה כזו. גועל נפש.
    זכורני גם בית כנסת, מקלט, של פועלים, שהיה שם צינור ביוב, לא מחופה מספיק לדעתי. שאלתי רב מה הדין, וכמדומני (זה היה ממזמן) הוא אמר להתפלל לא מול הצינור.

  2. ההתייחסות בתשובה היתה לנזק ראיה ורעש. אם יש נזקים אחרים זו שאלה אחרת ותפרטו מה הנזקים אם ריח וכדו' ואז יתכן שהתשובה תשתנה