יריקה בשבת בכרמלית

שאלה:

שלום לרב רציתי לדעת האם מותר לירוק לכרמלית מדין כבוד הבריות או סתם שזה מגעיל אותי? והאם משנה איפוא אני נמצא? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי למה אם משהו דוחה אותך יש בכך היתר של כבוד הבריות לירוק. בולעים את הרוק וזהו… קשה להתיר [בעקרון רוק בטל לגוף, ובאופן כללי דברים חסרי חשיבות ממש כמו מעט פירורים בכיס אין בהם איסור הוצאה, אבל כאן מדובר בדבר שהוא מקפיד עליו, ויש להחמיר].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם שם מדובר רוק בכמות גדולה שרוצה לפולטו ומחזיקו ביו עד שיבוא למקום המיועד. אבל הליך שגרתי של רוק ובליעה אין בו בעיה.