יו"ט שני של גלויות כאשר יש דירה בארץ ובחו"ל

שאלה:

זוג שיש להם דירה בארץ ודירה בחו"ל, העסקים בחו"ל וחלק מהזמן הוא לבד שם וחלק רעייתו נוסעת ושוהה שם יחד אתו, (אין להם ילדים קטנים) רוב השנה מבחינת הימים הם בחו"ל, חוזר לארץ לשמחות אצל ילדיו או לפעמים לחגים. אם העסקים ימשיכו שם טוב הם ישארו שם. ומ"מ יבואו לארץ כמה פעמים בשנה בפרט שחלק מהעסקים קשורים לארץ.
עד עכשיו ברוב החגים שהו יחד או כאן או שם, ונהגו כאשר הם שם יומיים וכאשר הם בארץ יום אחד.
השנה בשבועות הוא יהיה בחו"ל לבד ורעייתו נשארת בארץ, היא תבוא לשם כמה ימים אחרי שבועות.
איך עליהם לנהוג לגבי יו"ט שני,

שבת שלום וחג שמח
וישר כח

תשובה:

שלום רב

קביעת מעמדו כבן א”י או כבן חו”ל היא לפי מקום עיקר דירתו ברוב ימות השנה, ולכן אם הוא גר בקביעות בחו”ל אף שבחגים הוא בארץ ישראל דינו כבן חו”ל ועליו לנהוג שני ימים טובים של גלויות, אף שיש לו דירה משלו בארץ ישראל, ואף כאשר הוא נמצא בחג בארץ ישראל. ראה ס’ יום טוב שני כהלכתו עמ’ קצד בשם הגרי”ש אלישיב והגרש”ז אויערבך.

שבת שלום.