תחנון בבית כנסת שבו נעשתה ברית מילה

שאלה:

שלום רב
יחיד שבא (להיתפלל )לבית כנסת שכבר ניגמרו: התפילה בציבור ,והברית מילה, האם בתפילתו ביחיד נופל על פניו?(כי נימצא במקום שנעשתה הברית).
נא לתת המקורות אם אפשר.
תודה. מימון.

תשובה:

שלום רב

לאחר שנעשתה הברית, גם אם יהיה שם מנין שלם שמתפללים אומרים תחנון.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קלא ומשנה ברורה שם ס"ק כב – כה, וראה שם מחלוקת הפוסקים כאשר מתפללים באולם בו נערכת הסעודה, לפני סיום הסעודה. אבל בבית הכנסת לאחר הברית, כשהסעודה לא שם, או לאחר גמר הסעודה, ודאי אומרים תחנון. ואף שיש שהקלו בזה כאשר התפילה אצל התינוק, להלכה גם במקרה זה אומרים.