קבלת שבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.אם אני מדליקה נרות שבת כ 50 דקות לפני השקיעה בלי נדר , לאחר הדלקת נרות שבת מותר לי מייד להתחיל בקבלת שבת כלומר מזמורים לכה דודי …
2. האם אחרי קבלת שבת , ובמהלך יום השבת מותר לי לשיר בקול שירים יהודיים שאינם נחשבים שירי שבת ? כמו " אנא עבדא דקודשא בריך הוא " , " רחמנא דעוני " , ידידים ירומימוך " … "ריבון העולמים … " ועוד ועוד , או שיש עניין להימנע בכך ?

תשובה:

שלום רב

מיד אחרי הדלקת נרות אפשר לומר קבלת שבת.

לא הבנתי למה להמנע מלשיר שירים יהודיים יפים? מה יותר טוב מזה??