חיתוך שווארמה על ידי גוי

שאלה:

האם לגוי מותר לחתוך שווארמה ישירות מעל האש ??והאם אפשר לפרט המחלוקת בין מהדרין לרבנות רגילה

תשובה:

שלום רב

אם אני מבין נכון השווארמה כבר מוכנה לאכילה לפני החיתוך, היא רק עוברת צלייה מהירה סופית כדי שיהיה יותר פריך, ואם כן אין בכך בעיה. אבל אם אני טועה התשובה כמובן שונה, אני לא בקי כל כך באופן הכנת השווארמה… כמובן שמשום האיסור של בשר שנתעלם מן העין מוכרח שיהיה יהודי בחנות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לילה טוב,
    נראה לי שהשווארמה לא מוכנה בפנים רק בחוץ, ולכן הגוי הוא זה שגורם לבישול הבשר הפנימי ויש לאסור לספרדים. וכ"כ הרב בקשי דורון. והרב עובדיה כתב להקל במסעדות כדעת הרמ"א מטעם ספק ספיקא שמא מספיק הדלקת האש ושמא בשפחות שלנו לא גזרו. ובצירוף דעת הראב"ד המובאת בתוספות שלא גזרו בבית של יהודי.

  2. יש לדעת שמה שהגר"ע התיר בספק ספיקא עם צירוף דעת הראב"ד הוא התר לשעת הדחק ובוודאי שלא לכתחילה!
    וירא שמיים מבני ספרד לא יאכל כאשר גוי חותך את הבשר.
    ואגב בכשרויות מהודרות של בני ספרד כמו כשרות בצד יור"ד של הגאון הרב מחפוד שליט"א, משתדלים להקפיד שמי שחותך את הבשר יהיה יהודי שומר מצוות בדווקא!