האם יש דרך לאישה נשואה להוריש את נכסיה לילדיה?

שאלה:

שלום
אני אשה חולת סרטן גרורתי, ועל פי הרופאים אין לי יותר מכמה חודשים ח"ו, אני רוצה לערוך צוואה שבה מפורש שאם בעלי יתחתן שוב, האשה השניה לא תוכל לקבל שום דבר מהחלק שלי בבית המשותף וכדו' שילך רק לילדי בלבד. כיצד לעשות זאת הן ע"פ חוקי התורה והן ע"פ חוקי המדינה.

תשובה:

שבוע טוב,

ראשית אני רוצה לאחל לך חיים ארוכים שמחים ובריאים.

לעצם שאלתך מצד החוק ודאי שאת יכולה לערוך צוואה כזו, ניתן ללכת לעו"ד שעושה צוואות ולעשות צוואה כזו. אולם עפ"י דין התורה אין אפשרות לעשות זאת. ההלכה היא שהבעל יורש את אשתו. לכן, גם הנכסים שיש לך היום אין אפשרות להעביר אותם למישהו אחר לאחר המוות. (ראה שו"ע אבה"ע סי' צ' סעי' ט'). לכן, עצתי היא שתבקשי ממנו שקיים את רצונך שבכל מקרה שלא יקרה החלק שלך יעבור בבוא העת לרשות ילדייך, ואין לי ספק שהוא יכבד את רצונך וידאג שגם אם הוא יינשא שנית, הוא ידאג לכך בהסכם שהחלק שלך יעבור בבוא העת לילדייך.

רפואה שלמה!