בר מצוה בחגי תשרי

שאלה:

כבוד הרב שלום
נכדי יגיע למצוות ב-ט' תשרי מבקש לדעת על איזו פרשה צריך להכינו.
תודה רבה

תשובה:

יש לכם שתי אפשרויות, או להקדים ולערוך את השמחה בשבת פרשת האזינו ואז יוכל לעלות לתורה רק למפטיר, או בפרשת בראשית – כ"ד בתשרי. לחילופין תוכלו לערוך שמחה זו בשבת חול המועד ואז יש קריאה מיוחדת של חג. אלא שיש לפעמים בעיה לוגיסטית לארח אנשים בסוכות צריך סוכה גדולה. אם רצונכם שיעלה לתורה בימי החול לאחר הבר מצוה, הקריאה היא בוזאת הברכה.

מזל טוב ורוב נחת.