מותר לתת לחם לציפורים?

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש בעיה לתת לציפורים לחם שנשאר (במקום לזרוק) להניח בצד לציפורים?
האם יש בזה בעיה של פיזור הלחם ע״י הציפורים או דבר אחר?

האם יש חילוק בין לחם של יום רגיל ללחם של יום השבת?

ואוכל באופן כללי שנשאר מהסעודה, אפשר לתת לבעלי חיים?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אוכל שכבר אינו ראוי למאכל אדם, שאריות וכדומה, מותר לתת לבעלי חיים עופות וכו', ובלבד שלא יבואו לידי בזיון, ולכן אין לשים את הלחם במקום שבני אדם דורכים אלא באיזו פינה או על גדר. וכמובן לא ברשות הרבים… אין היתר ללכלך את הרחוב בשאריות מזון.

בשבת עצמה אסור להאכיל בעלי חיים שאין מזונותם עליך. אבל אין איסור כל שהוא בשאריות משבת לתת לבעל חי ביום חול.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קעא ס"ק יא.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בשכונה שלנו אנשים מפזרים לחם על המעקה של פינת הזבל. זה מזוהם וזה לא בריא מאוד לציפורים. זה הביא לעכברים ואלו מפיצים צהבת בשתן שלהם. צהבת גורמת לסרטן בכבד ולמוות מיותר. בעלי חיים יודעים להתקיים והאכלה מסוג זה פוגעת בהם, בסביבה ובבריאה.

  2. בבניין שלנו אדם דתי מניח לחם על הדשא החדש בשביל היונים מה שמוביל לזיהום, קקי של יונים על הרכבים, הלחם נשאר ונרקב שם הוא אינו מפורר אלא מניח כיכרות שלמים. האם יש משהו נגד זה על השחטה הרי הלחם עומד ונרקב. והלחם אינו בריא ליונה.