לא תחנם ברכישה באינטרנט

שאלה:

שלום רב למעכ"ת,
רכשתי מוצר באינטרנט מחו"ל.
המוצר הגיע באיחור גדול מאוד, אך כנראה שלא באשמת המוכר,
אלא התעכב במכס או דבר דומה.
בינתיים המוכר זיכה אותי על כספי, אך ביקש לפנים משורת הדין
שאם המוצר יגיע אלי, אשלם עליו בכל זאת.

האם יש בדבר איסור לא תחנם?
האם יש חשבון של ספק קידוש השם שיתכן באם אשלם לו?

תודה רבה ויישר כח!

תשובה:

שלום רב,

לא תחנם ודאי שאין כאן. זה מגיע לו כדין! שמעתי אנשים שואלים האם יש בזה בעיה של גזל עכו"ם או לא, אבל לומר שאולי אסור לך להחזיר משום איסור לא תחנם, זה מעולם לא שמעתי… אפילו אם זה היה טעות עכו"ם בעקרון החוב קיים ראה נתיבות סוף סי' קצד ועוד, אז מדוע שיהיה נושא זה שייך לעניין לא תחנם.

לגבי שאלתך בדר קידוש ה' ודאי שיהיה קידוש ה', ואולי הייתי מוסיף שקיים סיכוי לחילול ה' אם הוא ישמע שקיבלת את זה, ולעניות דעתי, יש לו אפשרות לדעת אם הוא רוצה. רק השאלה אם הוא ישקיע מאמץ לברר.