מותר לשקר כדי לקיים מצוה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ישנה מצווה מיוחדת שמזדמנת לי בכל יום.
לאחר תפילת מנחה גדולה ישנו זקן שצריך טרמפ הביתה ואני לוקח אותו. לפעמים קורה שמישהו אחר הציע לקחת את אותו זקן, אך אני קשה לי לוותר על מצווה יקרה זו ולכן אני אומר לאדם שהציע, שאני גר ליד הזקן או שאני גם ככה נוסע לכיוון (וזה לא נכון, אני נוסע במיוחד), רק כדי שיתן לי לקחת ואני אזכה במצווה. האם נכון לעשות את זה?

תשובה:

שלום רב

שקר הוא תמיד דבר שלילי, גם אין טעם לחטוף מצוה לאדם אחר אם אין אמת בדבר. ולדעתי "השקר הכי טוב ומועיל זו האמת", תגיד לאותו אדם שאתה בשמחה לוקח אותו וזה בסדר גמור, אולי יסכים לוותר.

תזכה למצוות.