מניעת היריון עד שיהיה שלום בית

שאלה:

שלום הרב, רציתי לדעת מה הדין לגבי זוג של בחורים צעירים שכבר מהתחלת הנישואים הרגישו שלא מסתדרים זה עם זה. האם כדי לנסות לעשות שלום בית כדאי להציע שהאשה תקח כדורים למניעת הריון ? בגלל שמצד עצמם היו מוכנים להמשיח לנסות לחיות ביחד לזמן מה אבל מצד אחר חוששים שיוולד להם ילד ואחר כך אםי מתגרשים יהיו להם יותר קשיים. לכן מעדיפים להיפרד מעכשיו. מצד אחר אולי יכול להיות שההריון יחזיק את הקשר ביניהם. אבל קשה שיקבלו זאת? מה מוטל עלענו לעשות.

תשובה:

שלום רב,

אם הם רוצים למנוע היריון עד שינסו לחיות בשלום, ודאי שלא להתערב להם ולסייע להם לעשות שלום בית. הרצון שלהם מובן. נכון יש חובה על האיש של פריה ורביה ולכן אסור למנוע היריון עד שיקיים את מצוותו, אולם גם אם הפ יתגרשו האיש עדיין לא יקיים את מצוותו עד שימצא אישה אחרת. אז ודאי שאם הוא רוצה לנסות שלום בית ולהמשיך עם אשתו אלא שהיא מתנה את זה במניעת היריון באופן זמני עד שיסתדרו ביניהם, או אפילו אם זה דרישה שהגיע ממנו, לא צריך למנוע מהם, וחייבים לסייע להם לעשות שלום בית.

בהצלחה