נסיעה עם גוי לליווי חולה שאין בו סכנה

שאלה:

אנחנו גרים בחו׳ל ונסעתי עם אשתי לבית חולים בליל שבת עם אמבולנס גוי כיון שהיו צירים זמן ארוך
למעשה שיחררו אותנו בליל שבת לאחר כמה שעות
לגבי אשתי היא היתה מאוד חלשה ובגדר חולה שאין בו סכנה ולכן לכאורה מותר לחזור הביתה ע׳י גוי
השאלה שלי אם מותר להצטרף למלווה לנסיעה זו
יצויין שלא היה לנו שם אוכל וקידוש לשבת כלל

תשובה:

שלום רב

אני לא רואה אפשרות שמותר יהיה לך לחזור. שכן כאשר הגוי נוסע ברכב הוא עושה זאת עבור שניכם, לא עבור האשה לבד, ואם כן יש כאן הנאה של ממש ממעשה שבת הנעשה עבור ישראל. אם היא היתה חוזרת באמבולנס שזה תפקידו [נניח שהיה כזה דבר], כך שכל הנסיעה היא רק עבור החולה ולצורך המלווה הגוי בכלל לא מוכן לנסוע, היה מקום לדון בזה מחמת הצער הרב הכרוך בשהייה שם והצורך של האשה במצבה שבעלה ישהה לידה [אף שגם בזה קשה בעיני להתיר], אבל בסיטואציה זו שחוזרים במונית והחילול שבת נעשה על ידי הגוי עבור שניכם, אינני רואה אפשרות להתיר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא מדובר באשה חולה, היא חשבה שהגיע זמנה ללדת ובסוף לא, אלא שהיא עצמה חלשה והשהות בבית החולים ללא מזון ושתייה מקום לנוח מעיקה עליה. גם לאדם רגיל זה לא קל בכלל…