תחנון ספרדי בבית כנסת אשכנזי

שאלה:

שלום
לפעמים אני מתפלל אצל אשכנזים הם לא אומרים תחנון בימי שישי וראשון, אז לפחות לקרוא אחרי אשרי את למנצח מזמור לדוד ( עמוד 160 סידור עבודת השם) ותפילה לדוד הטה שלפני בית יעקב?
או שלא לקרוא כי צריך ללכת לפי מנהג המקום?

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר מנהג כזה… יש שנהגו כך לגבי יום שישי וגם לזה אין שורש בהלכה, אבל יום ראשון?! אתה יכול לומר לדוד נפשי כיון שזה לא בולט שהרי ספרדים לא עושים נפילת אפיים [בשונה מאשכנזי בבית כנסת ספרדי]. ראה עוד כאן הרבה תשובות בענין זה