התרת נדרים / המתנה בקריאת התורה עד לאחר העולה הבא

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
האם מותר להפוך לצד סידור בשביל לקרוא למנצח בצורת מנורה?
האם חובה להשאר עומד בקריאת התורה
לדוג כוהן עולה אחכ לוי האם הכוהן חייב להשאר או יכול ללכת?
אם אני נוהג לא לאכול בשר בימי החול.
ויש עכשיו בשר שנשאר בשבת ומוענינים שאוכל אותו
האם אני צריך לעשות התרת נדרים?

תשובה:

שלום רב

מותר לקרוא את הלמנצח מאחורי הסידור.

הכהן נשאר עד לאחר שהלוי מברך את הברכה האחרונה, כדי שלא יפסיד את ברכותיו והקריאה.

אם אתה נוהג כך משום אבלות החורבן או כל הנהגה אחרת שיש בה מטרה רוחנית, יש צורך בהתרת נדרים.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב שוב
    התכוונתי שלמנצח מסודר לאורך האם מותר להפוך סידור לרוחב בשביל לקרוא את השורות בקלות…?
    והשאלה השניה היתה אם חייב לעמוד בין עולה לעולה כלומר עולה ראשון לא יורד מהבמה עד שהשלישי עולה וכן הלאה כדי שכל פעם יהיה שץ קורא וממתין מאחור…?