לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איסור ייחוד עם החמות

שאלה:

שלום רב,
1) אדם שחיי עם חמותו בלת בררה, האם יש דרך להיזהר מאיסור ייחוד כי ברוב המקרים יצא שחתן נמצא עם חמותו באותו בית סגור.
2) אם אני נצא בבית לבד עם אישה פולנית או חמותי לבד, ויש ילדים בבית האם זה נקרא איסור יחוד, ואם ילדים מבטלים איסור יחוד מאיזה גיל הם יבטלו איסור זה.

תשובה:

שלום רב

יש להקפיד שלא להיות איתה שם כאשר האשה לא בבית, אלא באופן שיש אנשים שיכולים ועשויים להכנס ולצאת.

כאשר יש ילדים בבית זה בהחלט מציל מיחוד, ראה כאן את פרטי הענין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה .בעיה שהוא עם תינוקת בבית הוא חייב להיות בבית כשהאישה בעבודה.
    מה שכן האישה עובד בסופר צמוד לבית והיא עולה במידה והיא צריכה משהו דחוף. וגם יש אח של האישה שלפעמים בא לבית מתי שמתחשק לו. האם זה מציל מאיסור ייחוד?

  2. אם אכן נכנסין ויוצאים לעיתים מזומנות ולא רק פעם בכמה ימים, המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל זה ממש לא לכתחילה ראה כאן
    http://din.org.il/2016/08/18/%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%91%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%95-%D7%92%D7%A1-%D7%91%D7%94/

  3. הם נכנסים לפחות אחת ליום. ויש להם מפתח לדלת כך שיכולים להיכנס בכל מצב גם הדלת סגורה.
    מי הפוסק שאפשר לסמוך עליו בעניין זה?