הפסק בנטילת ידיים

שאלה:

נהוג בישיבות או במקומות שסועדים אנשים רבים יחד, ומחכים כמה אנשים בתור ליטול את ידיהם, שאחר שנוטל האיש את ידיו, ממלא את הספל לחבירו שעומד מאחור, לפני שברך על נטילת ידים וניגב את ידיו, ועושים כן כדי לגמול חסד עם השני. האם אין בזה משום חשש הפסק בין הנטילה לברכה?
אשמח גם למקורות לתשובה

תשובה:

שלום רב

ברור שלכתחילה אין להפסיק גם על ידי מעשה, ולא רק בדיבור, אפילו שתיקה ארוכה נחשבת הפסק לכתחילה כמבואר ברמ"א ומשנה ברורה בסי' קסו, וכן במשנה ברורה בסי' ח. כמו כן עלולים להכשל לגעת במי הנטילה באופן המטמא את הידים, עדיף להמנע.

ערב טוב.