קריאה בתורה כשאין מי שיודע לקרוא בטעמים

שאלה:

בס"ד
אם בעל קורא לא הגיע לבית הכנסת ואין איש שיודע לקרוא בתורה אפילו עם סימנים מה הדין האם יקרא מתוך חומש בטעמים ? האם יוציאו ס"ת ? …

תשובה:

שלום רב

הקריאה לפי טעמי המקרא אינה מעכבת, לכן יוציאו ספר תורה ויקראו שלא בטעמים, אבל קריאה מתוך חומש אינה מועילה כלל. ראה שו”ע סי’ קמב סעי’ ב’. ובמשנה ברורה הביא מחלוקת האם לקרוא בתורה בלי ברכה במקרה שאין מי שיתקן אותו ויש חשש רציני שאם אינו יודע לקרוא עם טעמים הוא גם לא יקרא במדוייק. אבל כאמור, במקרה שהוא קורא במדוייק ודאי שקוראים בלי טעמים עם ברכה כרגיל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה אין אפשרות לקרוא בס"ת גם ללא טעמים זה פשוט לעצור אותו כל פסוק האם ניתן אולי ללחוש לו את הקריאה .?