מניעת היריון לאחר הנישואין

שאלה:

התחתנו לפני שלושחודשים ואנו רוצים התר לקחת מניעה לשנה וחצי כי קשה לאישתי הררעיון להיות בהריון וגם אנו רוצים לבנות אתעצמינו קצת לפני שיהיה לנו ילדים אז אם אפשר שכבוד הרב יתן לנו התר ואם כן אז איזה סוג.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שניתן להתיר למנוע במצב כזה. ראה בשולחן ערוך אבן העזר סי' עו: "האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. במה דברים אמורים, שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים".