תיקון על שקר

שאלה:

לכבוד הרב שלום. אולי זה יראה מצחיק אך אשמח לדעת מה ההלכה.
יש לי חברה שאיתי כמה שעות. פשוט נכנסתי לשירותים איני זוכרת מה סיבה יצאתי נטלתי ידיים לחברה אמרתי שהחלפתי טמפון (אני במחזור) ובגלל זה איני צריכה לברך אשר יצר. וזהו שלא החלפתי נכנסתי ויצאתי מהשירותים מאוד לא נעים לי לומר לה ששיקרתי מה עלי לעשות אשמח לתקן את המעוות

תשובה:

שלום רב

הענין הזה אינו נוגע לחברה כיון שאין לה שום הפסד מהשקר, אולם צריך להצטער על הסגנון הזה ולהחליט שבל"נ מכאן ולהבא משתדלים יותר. כמו כן לא ראוי לעסוק כל כך בכל הנושא של המחזור באופן פומבי, יש לשמור על עדינות ועל צניעות הדיבור. יש לאנשים דברים אישיים, לא הכל ציבורי… כמובן לאחר שהולכים לשירותים יש לברך אשר יצר וזה לוקח בדיוק חצי דקה, חבל להפסיד, סגולת הברכה רבה מאוד!

בהצלחה