מאכל שהתבשל בסיר לא טבול

שאלה:

שלום וברכה,
היום בשבח והודיה לבורא עולם, הלכנו אני ואימי לטבול את הכלים של בית הוריי במקווה. לפני הטבילה, אימי בישלה בסירים שלא היו טבולים. רציתי לשאול האם זה בסדר להעביר אוכל מסיר שטרם הוטבל לצלחות שכן הוטבלו (אגב, את האוכל שהיה בסירים העברנו לכלי פלסטיק והסירים כבר הוטבלו).
בנוסף, רציתי לשאול האם כדאי לברך מראש ברכה אחת על כל הכלים (זכוכיות ומתכות) כשאני מתחילה מטבילת כלי זכוכית וכך הברכה תחול כבר על כולם, או שעדיף קודם כל לטבול את כלי המתכת ללא הברכה ולאחר מכן לטבול את כלי הזכוכית ולברך עליהם בנפרד?
שאלה נוספת: חלק מהכלים מיוצרים בארץ אבל אין באפשרותינו לדעת תמיד מה יוצר בארץ ומה לא. הבנתי שעדיף להטביל מבלי לברך במקרים כאלה אבל מה הדין לגבי כלי זכוכית שספק אם יצרו אותם בארץ והם חייבים טבילה עם ברכה? ומה הדין לגבי ברכה לבטלה?

תודה מראש על כל מענה!

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב, ומי יתן ותזכו לכל הישועות ולהצלחה רבה בדרך העולה!

בישול בסיר שאינו טבול אינו אוסר את המאכל כמבואר ברמ"א בסוף סימן קכ, ואתם יכולים להניחו בצלחות הטבולות.

יש לברך על כלי אחד שבטוח טעון ברכה ואחר כך לטבול את שאר הכלים על סמך ברכה זו, כך לא תגיעו חלילה לברכה לבטלה. אגב לא הבנתי מדוע את חושבת שכלי מתכות טובלים ללא ברכה?

יום נעים!