טבילת כלים חשמליים

שאלה:

כיצד יש לטבול טוסטר לחיצה (במידה והוא לא יהרס ע"י כך), האם צריך שהמים יכנסו פנימה וימלאו את חלל האויר, או שמספיק שיהיה רגע אחד במים

תשובה:

שלום רב

ברור שחייב שיכנסו המים פנימה, כמו כל כלי שטובלים אותו מתוכו ולא רק מגבו… אולם כפי שאתה יודע אם חוששים שיהרס ניתן לסמוך על כך שאומן יהודי יפרק אותו באופן משמעותי וירכיב מחדש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יש לחלק בין בקבוק או כוס שחייב שיכנס לתוכו מים כי גם זה חלק חיצוני של הכלי,
    לבין טוסטר שצריך שכל החלק החיצוני יוטבל אך לא הבפנים שלו, ולכן לא יהיה צריך לחכות שיכנסו המים לבפנים [כמו שלא צריך שיכנס מים בכוס זכוכית המצופה חרסינה בין החרס לזכוכית],
    [ונראה לי שאכן כך גם שמעתי רב שאמר]