המשך הלכות טבילת כלים

שאלה:

שלום וברכה, שאלות נוספות לגבי הלכות טבילת כלים.
במידה ואני טובלת כמה סירים שהמכסה שלהם עשוי מזכוכית אבל הסירים עצמם עשויים ממתכת, כיצד כדאי לי לטבול אותם? האם לברך על המכסים מהזכוכית בנפרד ואחריהם להטביל את החלקים מהמתכת? או להטביל הכל ביחד עם ברכה?

ורציתי לשאול מה הדין לגבי ספק חציצה… טבלתי היום צלחות מזכוכית, הן היו די צמודות אחת לשנייה אבל השהיתי אותן כמה שניות במים על מנת שיצאו בועות וכך ידעתי שהמים הגיעו לכל חלקי הצלחות. גם כשהתבוננתי בהן אחר כך נראה היה שהן נרטבו לחלוטין. האם צריך לחזור ולטבול שוב?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את השאלה הראשונה. גם מתכת וגם זכוכית טובלים בברכה, וסדר הטבילה אינו חשוב, אולי כדאי להקדים את המתכת שחיובה מדאורייתא.

לגבי הצלחות, אם היו צמודות כדאי להטביל שוב. אינני יכול לדעת אם אכן לא היתה חציצה. מה שאחר כך היה רטוב אינו בהכרח שהרי המים שהיו נזלו ונגעו וכו'.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1