דבק על ראשי חוטי הציצית

שאלה:

האם מותר לשים לק ציפרניים על קצוות חוטי הציצית כדי שלא יפרמו

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין כל בעיה, ובלבד שחוטי הציצית הן יותר מהאורך המחוייב על פי דין שהוא י"ב גודלין [תמיד הם יותר..]. ראה שו"ת שבט הקהתי ח"ו סי' ט. בשו"ת שבט הלוי ח"י סי' ח מסתייג מעט מהנהגה זו, ומצדד יותר לעשות קשר בראש החוטים וכדברי הרמ"א בסי' יא סעי' ג ושו"ע סעי' יד, ומשום שאין לעשות מה שלא מצינו בקדמונים, אבל למעשה העולם נוהג לעשות זאת.