נטילת ידיים בשירותים – המשך

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב!
אני מנסה כבר שבוע להבין את הדין , אשמח אם הרב יכול לענות לי ספציפית על השאלה. עברתי כבר על התשובות באתר אך לא מצאתי התייחסות.
לגבי דין נטילת ידיים על הפת ושחרית במטוס, הפסקי תשובות בסימן קס הערה 75 כותב שמותר ליטול ידיים ולברך בחוץ אך כל זה לעניין נטילת ידיים אחר צרכיו ולא נטילת ידיים של שחרית ועל הפת.
אם כן מה הדין לעניין הברכה "על נטילת ידיים"- האם מותר לברך או לא? (מה המקור של התשובה)

תשובה:

מה מביא אותך לחשוב שהמקורות שהביא שם מדברים על נטילת ידים לאחר שעשה צרכיו?? כל מה שהביא שם אמור על נטילת ידים לסעודה [מה שמסביר על מהות המקום שהצואה נשטפת וכו' הוא רק כדי להסביר למה הנטילה שם מועילה].